Descriere
Cazan pentru ţuică CHZDA „Gorilych” cu dublă distilare 20 l din oţel inoxidabil
Cazanul pentru ţuică Gorilych 20/35 / t cu dublă distilare este cea mai potrivită opţiune pentru obținerea de băuturi alcoolice pure din malț sau materii prime din fructe sau fructe de pădure. Dar dacă materialul este compus din struguri, malț sau fructe, este important să fie păstrat gustul original, nu se urmăreşte rectificarea. În mod tradițional, pentru acest lucru se folosesc distilatoare al căror design nu s-a schimbat de sute de ani. Dar obținerea de băuturi aromate și totodată pure, necesită o anumită calificare și experiență.
Cazanul pentru ţuică cu dublă distilare o să vă ajute să deveniți un maestru al distilării acasă. Principiul de funcționare al cazanului cu dublă distilare „Gorilych” 20/35 / t se bazează pe distilarea continuă succesivă prin două lanțuri.
De aceea, vă putem sfătui să cumpărați cazanul pentru ţuică cu dublă distilare dacă sunteţi amatori de coniac, palincă şi whiskey, precum și de alte băuturi.
Un plus serios față de aparatele obișnuite de distilare sunt cele două lanțuri, care funcționează separat. Practic, acest lucru înseamnă că puteți dubla distilarea simultan, economisind până la 50% din timpul petrecut în așteptare.
Este tradiţional pentru produsele fabricii ca toate componentele și ustensilele să fie fabricate din oțel inoxidabil, aprobat pentru utilizare în industria alimentară, oţel marca AISI304. Volumul rezervorului de distilare este de 20 de litri, acest lucru fiind suficient pentru a asigura rezervele de alcool puternic pentru o întreagă familie, în același timp, greutatea cazanului fiind convenabilă pentru utilizarea sa de către o singură persoană. Capacitatea maximă a cazanului este de aproximativ 10 litri de băutură pe ciclu de funcționare. Setul de echipamente este livrat complet operațional.
Avantaje:
- Tehnologie unică pentru distilarea dublă a băuturilor alcoolice.
- Volum optim 20 l
- Performanţă ridicată – până la 4 litri pe tură de fierbere
- Calitate excepţională a produsului obţinut – datorită vasului/cupolei cu abur uscat
- Răcire instantă cu instalaţie spirală cu filete
- Realizat din oţel inoxidabil potrivit pentru industria alimentară AISI304
- Grosimea peretelui 1.5 mm, a fundului 2 mm
- Dimensiuni compacte
- Găuri pentru turnarea materialului – 2 x 3,5 cm
- Termometru incorporat de înaltă precizie
- Realizare în fabrică cu sudură în argon
- Gata de folosire – puneţi pe plită şi începeţi fierberea ( aragaz pe gaz, plită vitroceramică, plită electrică)
Garanție 2 ani
Exploatare:
1. Scoateţi din ambalaj cazanul de dublă distilare şi îndepărtaţi toate materialele cu care a fost ambalat.
2. Îndepărtaţi resturile şi urmele tratamentelor prealabile din fabrică, spălând cu multă apă şi detergent, clătiţi bine cu apă curată.
3. După ce umpleţi vasul de distilare cu o cantitate mică de apă curată, puneţi toate piesele cazanului împreună cu răcitorul, fierbeţi apa timp de 30 de minute. Demontaţi piesele cazanului, scurgeţi apa reziduală din vasul de distilare şi din răcitor.
4. Volumul materialului pe care-l veţi pune în vas pentru a-l fierbe, nu trebuie să depăşească 3/4 sau cca. 16 litri din volumul total al vasului de distilare. Folosiţi material (tescovină) bine clarificat, după filtrarea prealabilă de suspensii de reziduuri de fermentare.
Turnaţi materialul în vas prin orificiul special destinat.
5. Nu turnaţi nimic în compartimentul superior al vasului de distilare, în timpul procesului de distilare în compartimentul superior al vasului de distilare se acumulează destulă cantitate de lichid care se amestecă cu ţuica după parcurgerea primului lanţ, fiind absolut destul pentru a reduce nivelul legăturilor moleculare înainte de fierbere în cel de-al doilea lanţ.
6. Conţinutul recomandat de tărie alcoolică în volume în material este de 10% şi mai mult.
7. Dacă folosiţi o plasă din cupru pentru purificarea suplimentară (la modelele cu sudură dublă dotate cu un loc pentru plasă), numai spațiul circuitului secundar trebuie umplut. Primul circuit va rămâne gol și funcționează pe principiul consolidării conținutului de alcool.
8. Conectați furtunurile de răcire la racordurile de răcire cu dublu circuit și verificați conexiunile lor pentru scurgeri, alimentând scurt cu apă în furtunuri.
9. Puneţi apoi cazanul pentru ţuică cu dublă distilare pe sursa de căldură şi setaţi puterea de încălzire la maxim (pentru a reduce timpul de încălzire a vasului de distilare).
10. Când termometrul atinge o temperatură de 70 ° C, apa de răcire este pornită. Puternic nu este necesar, mișcarea normală a apei este suficientă (fără bule de aer)
11. După ce valorile termometrului ating 79-81 ° C (diferenţa se datorează diferitelor grade de tărie a primei ţuici şi erorii de măsurare), fracțiunile cu fierbere redusă (capetele) vor începe să se distileze. Se vor alege aproximativ 1-2% din volumul primei ţuici (dacă partea principală a materialului este zaharoză) sau 2-3% (dacă partea principală a materialului este fructoză).
12. Apoi începe distilarea „corpului”.
13. Deoarece conținutul de alcool din prima băutură distilată scade, indicaţiile termometrului de pe vasul de distilare încep să crească atingând chiar 99 ° C – aceștia sunt nişte indicatori de rutină.
14. Când conținutul de alcool scade sub nivelul critic, procesul de distilare încetinește automat. Acest lucru se exprimă practic prin încetarea colectării picăturilor de produs finit.
15. Urmăriţi termometrul. În cazul în care indicaţiile sale depășesc 100 ° C, opriți sursa de căldură și, după ce cazanul de ţuică cu dublă distilare s-a răcit, dezasamblați-l pentru a verifica înfundarea/colmatarea conductelor de conectare.
Setul este compus din:
Cazan pentru ţuică CHZDA „Gorilych” cu dublă distilare 20 l din oţel inoxidabil
Furtun PVC 4 m
Adaptor pentru robinet pentru conectarea la un robinet
Instrucţiuni de exploatare
Recenzii
Nu există recenzii până acum.