Descriere
Cazan pentru ţuică CHZDA „Gorilych” Dervenskiy 30 l din oţel inoxidabil
Cultura rusească a distilării băuturilor alcoolice din cereale este aproape complet pierdută, principala băutură alcoolică fiind alcoolul „rekkat” și vodca obținută din acesta. În timp ce producătorii de etanol obţin un grad tot mai mare de purificare chimică, distileria Chelyabinsk reînvie tradiția rusească a distilării cu ajutorul așa-numitului aparat „Gorilych” Dervenskiy 30/110/t. Un număr tot mai mare de bărbați contemporani sunt interesați de subiectul distilării băuturilor alcoolice precum whiskey, coniac, grappa sau ţuicii, acasă. „Gorilych” Dervenskiy păstrează toate calităţile gustative și aroma materialului original în băutura alcoolică. Totodată puteți cumpăra un distilator fără a avea nici o experiență cu distilarea – oricine poate opera acest aparat.
Principalele avantaje ale echipamentelor moderne pentru producţia de ţuică cu CHZDA „Gorilych” Dervenskiy
În ciuda faptului că designul clasic al aparatului de distilat nu s-a schimbat de secole, inginerii CHZDA au reușit să realizeze inovații eficiente ale dispozitivului. Întregul echipament este realizat doar din oțel inoxidabil pentru scopuri alimentare, iar fundul cubului de distilare este plat. Acest lucru înseamnă compatibilitate cu plitele convenționale pe gaz și electrice. Designul dispozitivului permite o actualizare rapidă în viitor – gâtul cubului de distilare este conectat la restul elementelor, astfel încât să puteți conecta suplimentar un dispozitiv de uscare. Volumul rezervorului de distilare este de 30 de litri, fiind astfel suficient pentru ca dvs. să puteţi satisface propriile nevoi casnice de alcool de înaltă calitate, dar poate şi nevoile apropiaţilor. Capacitatea aparatului de până la 2 litri băutură finită pe oră este, de asemenea, acceptabilă pentru producția casnică. Producătorul garantează funcționarea fără probleme a cazanului timp de cel puțin un an. Însă datorită designului bine conceput, durata de viață a echipamentului este nelimitată.
Avantaje:
- Volum optim 30 l
- Performanţă ridicată – până la 7.5 litri pe tură de fierbere
- Calitate excepţională a produsului obţinut – datorită vasului/cupolei cu abur uscat
- Răcire instantă cu instalaţie spirală cu filete
- Realizat din oţel inoxidabil potrivit pentru industria alimentară AISI304
- Grosimea peretelui 1.5 mm, a fundului 2 mm
- Dimensiuni compacte
- Orificiu larg pentru turnarea materialului – 11 cm
- Termometru incorporat de înaltă precizie
- Realizare în fabrică cu sudură în argon
- Gata de folosire – puneţi pe plită şi începeţi fierberea ( aragaz pe gaz, plită vitroceramică, plită electrică)
Garanție 2 ani
Exploatare:
1. Scoateţi din ambalaj cazanul de dublă distilare şi îndepărtaţi toate materialele cu care a fost ambalat.
2. Îndepărtaţi resturile şi urmele tratamentelor prealabile, spălând cu multă apă şi detergent, clătiţi bine cu apă curată..
3. Umpleţi vasul de distilare cu o cantitate mică de apă curată, asamblaţi cazanul de distilare, puneţi pe plită /sursa de căldură/ până când apa din distilator dă în clocot, timp de cca. 30 min. După aceea demontaţi cazanul, scurgeţi apa rămasă în vasul de distilare.
4. Volumul materialului pe care-l veţi pune în vas pentru a-l fierbe, nu trebuie să depăşească 3/4 sau 24 litri din volumul total al vasului de distilare. Folosiţi material (tescovină) bine clarificat, după filtrarea prealabilă de diferitele produse ale fermentării.
5. Turnaţi materialul în vas prin orificiul special destinat.
6. Conţinutul recomandat de tărie alcoolică în volume în material este de 10% şi mai mult.
7. Dacă aveți un model cu abur uscat care se deschide și decideţi să folosiţi aditivi aromatizanți, îi puteți adăuga în vasul respectiv, dar nu mai mult de 1/2 din volumul întregului vas.
8. Așezați aparatul asamblat de distilare marca Dervenskiy pe o plită fierbinte și setați puterea de încingere a ochiului la valoarea maximă (pentru a reduce timpul de încălzire al vasului de distilare).
9. Când temperatura vasului de distilare atinge 70 ° C, porniți alimentarea cu apă de răcire de la robinet. Nu daţi tare apa, curgerea normală a apei este destulă (fără bule de aer)
10. Când termometrul atinge 80-82 ° C (diferenţa se datorează diferitelor grade de tărie a materialului şi erorii de măsurare), fracțiunile cu fierbere redusă (capetele) vor începe să se distileze. Se vor distila aproximativ 1-2% din volumul primei ţuici (dacă partea principală a materialului este zaharoză) sau 2-3% (dacă partea principală a materialului este fructoză).
11. Apoi începe distilarea „corpului”.
12. Deoarece conținutul de alcool din material scade, indicaţiile termometrului de pe vasul de distilare încep să crească atingând chiar 99 ° C – aceștia sunt nişte indicatori de rutină.
13. Pe parcursul procesului de distilare este necesar să măsuraţi concentrația alcoolică în volum în „fluxul” produsului finit (cu o frecvenţă de cca 1 dată pe oră). Pentru a face acest lucru, puneţi din distilat într-un cilindru de măsurare şi măsuraţi concentraţia alcoolică cu alcool hidrometru (alcoolmetru).
14. Dacă indicaţiile alcoolmetrului scad sub 30 – 35% concentrația alcoolică în volum în „fluxul” distilatului, se recomandă încetarea distilării „corpului”. Acest procedeu se numeşte „tăierea capetelor” (un lichid ce conţine nu doar alcool etilic, ci şi uleiuri de fuzel care dau un miros neplăcut, gust și culoare tulbure), care practic prin oprirea distilării rămân în vasul de distilare.
15. Urmați ce temperaturi indică termometrului de pe vasul de distilare. Dacă temperaturile indicate depăşesc 100 ° C, opriți sursa de căldură și, după ce așteptați până când distilatorul se răceşte, dezasamblați-l pentru a efectua o verificare dacă unul dintre tuburi nu este blocat/colmatat.
Setul este compus din:
Cazan pentru ţuică CHZDA „Gorilych” Dervenskiy 30 l din oţel inoxidabil
Instrucţiuni de exploatare
Recenzii
Nu există recenzii până acum.