Descriere
Cazan pentru ţuică CHZDA „Gorilych” Premium 30 l din oţel inoxidabil
Cazanul pentru ţuică CHZDA „Gorilych” Premium 30/110 /t de la magazinul online 24home este soluţia perfectă pentru pregătirea alcoolului de înaltă calitate, acasă. Achiziţia acestui cazan este o investiţie care o să vă aducă doar beneficii. Nu numai că veți economisi de la achiziționarea de băuturi alcoolice, dar veți putea controla și calitatea acestora.
Puteți cumpăra cazanul pentru ţuică pentru dvs. sau ca surpriză pentru un prieten bun. În prezent, distilarea de ţuică acasă este un hobby foarte popular, așa că un cazan pentru ţuică de uz casnic va fi un cadou minunat și neobișnuit pentru toată lumea. Credeți-ne, cazanul de ţuică nu va strânge niciodată praf pe raft și, în plus, puteți veni cu propriile rețete de alcool de calitate, al căror gust va satisface pe deplin preferințele dumneavoastră.
Cazanul pentru ţuică CHZDA „Gorilych” Premium 30/110 /t este de înaltă calitate, ceea ce nu este surprinzător având în vedere clasa materialelor utilizate pentru producția sa. Este fabricat din oțel inoxidabil polisat, grosimea fundului este de 2 mm, iar grosimea pereţilor este de 1,5 mm. Are un gât confortabil cu o lățime a orificiului de 110 mm și un fund plat, ceea ce face ca dispozitivul să fie incredibil de ușor de folosind și nu necesită anumite abilităţi din partea persoanei care-l foloseşte.
Gâtul lat de 110 mm garantează încărcarea convenabilă a materialului, iar designul optim vă permite să preparați cantități mari de băuturi alcoolice pe plite electrice sau pe gaz. Volumele cupolei cu abur uscat și ale răcitorului instant sunt de 1,7 litri fiecare.
Avantaje:
- Volum optim 30 l
- Performanţă ridicată – până la 7.5 litri pe tură de fierbere
- Calitate excepţională a produsului obţinut – datorită vasului/cupolei cu abur uscat
- Răcire instantă cu instalaţie spirală cu filete
- Realizat din oţel inoxidabil potrivit pentru industria alimentară AISI304
- Grosimea peretelui 1.5 mm, a fundului 2 mm
- Dimensiuni compacte
- Orificiu larg pentru turnarea materialului – 11 cm
- Termometru incorporat de înaltă precizie
- Realizare în fabrică cu sudură în argon
- Gata de folosire – puneţi pe plită şi începeţi fierberea ( aragaz pe gaz, plită vitroceramică, plită electrică)
Garanție 2 ani
Exploatare:
1. Scoateţi din ambalaj cazanul de distilare şi îndepărtaţi toate materialele cu care a fost ambalat..
2. Îndepărtaţi resturile şi urmele tratamentelor prealabile, spălând cu multă apă şi detergent, clătiţi bine cu apă curată..
3. Umpleţi vasul de distilare cu o cantitate mică de apă curată, asamblaţi cazanul de distilare, puneţi pe plită /sursa de căldură/ până când apa din distilator dă în clocot, timp de cca. 30 min. După aceea demontaţi cazanul, scurgeţi apa rămasă în vasul de distilare.
4. Volumul materialului pe care-l veţi pune în vas pentru a-l fierbe, nu trebuie să depăşească 3/4 sau 16 litri din volumul total al vasului de distilare. Folosiţi material (tescovină) bine clarificat, după filtrarea prealabilă de diferitele produse ale fermentării.
5. Turnaţi materialul în vas prin orificiul special destinat.
6. Conţinutul recomandat de tărie alcoolică în volume în material este de 10% şi mai mult.
7. Dacă aveți un model cu abur uscat care se deschide și decideţi să folosiţi aditivi aromatizanți, îi puteți adăuga în vasul respectiv, dar nu mai mult de 1/2 din volumul întregului vas.
8. După conectarea furtunurilor de răcire la conductele de răcire, verificați dacă există scurgeri în racordurile între acestea, alimentând furtunurile cu apă pentru o perioadă scurtă de timp.
9. Așezați aparatul asamblat de distilare marca Dervenskiy premium pe o plită fierbinte și setați puterea de încingere a ochiului la valoarea maximă (pentru a reduce timpul de încălzire al vasului de distilare).
10. Când temperatura vasului de distilare atinge 70 ° C, porniți alimentarea cu apă de răcire de la robinet. Nu daţi tare apa, curgerea normală a apei este destulă (fără bule de aer) Nu daţi tare apa, curgerea normală a apei este destulă (fără bule de aer)
11. Când termometrul atinge 80-82 ° C (diferenţa se datorează diferitelor grade de tărie a materialului şi erorii de măsurare), fracțiunile cu fierbere redusă (capetele) vor începe să se distileze. Se vor distila aproximativ 1-2% din volumul primei ţuici (dacă partea principală a materialului este zaharoză) sau 2-3% (dacă partea principală a materialului este fructoză).
12. Apoi începe distilarea „corpului”.
13. Deoarece conținutul de alcool din material scade, indicaţiile termometrului de pe vasul de distilare încep să crească atingând chiar 99 ° C – aceștia sunt nişte indicatori de rutină.
14. Pe parcursul procesului de distilare este necesar să măsuraţi concentrația alcoolică în volum în „fluxul” produsului finit (cu o frecvenţă de cca 1 dată pe oră). Pentru a face acest lucru, puneţi din distilat într-un cilindru de măsurare şi măsuraţi concentraţia alcoolică cu alcool hidrometru (alcoolmetru).
15. Dacă indicaţiile alcoolmetrului scad sub 30 – 35% concentrația alcoolică în volum în „fluxul” distilatului, se recomandă încetarea distilării „corpului”. Acest procedeu se numeşte „tăierea capetelor” (un lichid ce conţine nu doar alcool etilic, ci şi uleiuri de fuzel care dau un miros neplăcut, gust și culoare tulbure), care practic prin oprirea distilării rămân în vasul de distilare.
16. Distilarea „cozilor” a doua oară prin aparatul de distilare este inutilă, nu va îmbunătăți calitatea produsului finit!
17. Urmați ce temperaturi indică termometrului de pe vasul de distilare. Dacă temperaturile indicate depăşesc 100 ° C, opriți sursa de căldură și, după ce așteptați până când distilatorul se răceşte, dezasamblați-l pentru a efectua o verificare dacă unul dintre tuburi nu este blocat/colmatat.
Setul este compus din:
Cazan pentru ţuică CHZDA „Gorilych” Premium 30 l din oţel inoxidabil
Furtun din PVC de 4 m pentru conectarea la răcitor
Adaptor pentru conectarea furtunului la robinet
Instrucţiuni de exploatare
Recenzii
Nu există recenzii până acum.